Zoek naar:

Een project van: Nedap

Bombardier kiest Nedap lichtmanagement

DOELSTELLINGEN
1. Verlaagde energiekosten
2. Verlaagde onderhoudskosten
3. Verbeterde lichtsterkte

Bombardier heeft als wereldwijd leidende fabrikant van vliegtuigen en treinen een itgebreide, veelzijdige portefeuille aan succesvolle mobiliteitsoplossingen opgebouwd. Overal waar mensen zich per trein of vliegtuig willen laten vervoeren, staat er een product van Bombardier klaar. Het bedrijf levert alles van toonaangevende zakenvliegtuigen en commerciële vliegtuigen die ontworpen zijn met het oog op actuele uitdagingen tot gestroomlijnde hogesnelheidstreinen en openbaar vervoer dat intelligenter is dan ooit tevoren.


SITUATIE VÓÓR DE UPGRADE
Bij Bombardier in Brugge (België) waren verscheidene hallen voorzien van conventionele magnetische armaturen. Deze armaturen waren zeer inefficiënt, met een hoog energieverbruik als resultaat. Hier moest een energiezuinig, toekomstbestendig
verlichtingssysteem voor in de plaats komen. Er waren lichtmanagementfuncties nodig om de lichtsterkte te optimaliseren en energiebesparingen te maximaliseren.

SITUATIE NA DE UPGRADE
De werkplaats van Bombardier is nu voorzien van 65 ledarmaturen uit de GE Lumination™ IS-serie en een Wireless Luxon Activator voor een draadloze besturing van het systeem.
De combinatie van GE Lumination™ ledarmaturen en het dynamische lichtmanagement van Nedap Luxon staat garant voor een fijne, veilige werkomgeving. GE-armaturen voorkomen schitteringen, wat een vereiste is voor precisiewerk aan de treinen. Dankzij besturing op basis van daglicht, taken en tijden wordt er geen licht verspild. De ledarmaturen worden namelijk automatisch gedimd zodra de ruimte wordt verlicht door natuurlijk daglicht.
Naast het feit dat de lichtsterkte is verbeterd, profiteert Bombardier dankzij het dynamische lichtmanagement ook van een extra besparing van 30% op de energiekosten.

Bombardier kiest Nedap lichtmanagement Bombardier kiest Nedap lichtmanagement Bombardier kiest Nedap lichtmanagement

Opdrachtgever

Bombardier

Lichtontwerper

REL-Scan

Installateur

Eigen personeel Bombardier

Gebruikte armaturen

GE Lumination IS

Bedrijfsgegevens

Nedap

Postbus 101
7141AC Groenlo

t: 0544471111
w: nl.nedap-luxon.com