Zoek naar:

Een project van: Nedap

Nedap lichtmanagement bij Kordel Antriebstechniek

DOELSTELLINGEN
1. Natuurlijk daglicht optimaal benutten
2. Maximaal op verlichtingskosten besparen
3. Een hoge lichtkwaliteit behouden
4. Alle armaturen besturen via één platform, ongeacht het merk of type

Kordel Antriebstechnik GmbH in Dülmen-Rödder, Duitsland, produceert en verkoopt innovatieve schakel- en aandrijfsystemen. Kordel is een internationaal georiënteerd
familiebedrijf dat de bedrijfsactiviteiten afstemt op de vereisten van een wereldwijde markt die continu te maken heeft met wisselende omstandigheden. De onderneming vertrouwt daarbij op technologische vooruitgang, veiligheid en respect voor het milieu.


SITUATIE VÓÓR DE UPGRADE
Kordel heeft dankzij Luxon lichtmanagementsoftware al enkele jaren aanzienlijke energiebesparingen weten te realiseren.

Een van de productiegebouwen is een aantal jaren geleden voorzien van dimbare, elektronische HID-armaturen, die worden bestuurd via sensoren en lichtmanagementsoftware.

Omdat de assemblageruimte nog werd verlicht met 425 inefficiënte 2x58W T8-armaturen, verdeeld over 17 lichtlijnen, heeft Kordel besloten over te stappen op Philips Maxos ledverlichting van 56 watt. Deze armaturen zijn eveneens geïntegreerd in de Luxon
lichtmanagementsoftware. Dit betekent dat alle verlichting bij Kordel kan worden gemonitord en bestuurd vanaf één enkel platform.

SITUATIE NA DE UPGRADE
Kordel Antriebstechnik GmbH maakt nu ook in de assemblageruimte gebruik van intelligente verlichting, die wordt bestuurd door Luxon lichtmanagementsoftware. Alle zeventien Philips Maxos ledverlichtingsmatrixen zijn uitgerust met een Luxon Wireless Line Activator, waardoor de armaturen draadloos kunnen worden bestuurd.


Dankzij deze opstelling wordt het natuurlijke daglicht optimaal benut in de assemblageruimte. Zelfs als het licht bewolkt is, levert het natuurlijke daglicht dat via de lichtkoepels de assemblageruimte binnenvalt tot wel 2000 lux op. Op zulke momenten worden de armaturen automatisch uitgeschakeld.

Daarnaast maakt Kordel gebruik van tijdschema's, die naar wens kunnen worden geconfigureerd via de Luxon-software, om er zo voor te zorgen dat de verlichting alleen is ingeschakeld wanneer er medewerkers aanwezig zijn.

In tegenstelling tot de oude situatie, waarin de T8-armaturen altijd op volledige sterkte brandden, kunnen de nieuwe ledarmaturen nu dankzij het Luxon lichtmanagementsysteem dynamisch worden bestuurd. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op. Verantwoordelijk energieverbruik past bovendien uitstekend bij de duurzaamheidsstrategie van Kordel.

Kordel profiteert dankzij het draadloze systeem van aanzienlijk lagere installatiekosten. De draadloze communicatie is TÜV-gecertificeerd en volledig foutloos.

Nedap lichtmanagement bij Kordel Antriebstechniek

Opdrachtgever

Kordel Dülmen

Bedrijfsgegevens

Nedap

Postbus 101
7141AC Groenlo

t: 0544471111
w: nl.nedap-luxon.com