Zoek naar:

Een project van: ERCO LIGHTING BV

ERCO - Gráficas Varias

De interior designers van Metre Quadrat Studio ontwierpen nieuwe bedrijfsruimten voor de authentieke, Catalaanse grafische dienstverlener Gráficas Varias. Materiaal- en lichtcontrasten bieden de klanten een ongeëvenaarde ervaring, terwijl de kantoorverlichting met ERCO LED-techniek tegemoetkomt aan alle ergonomische vereisten: een volledig geslaagde en duurzame lichtoplossing.

 

Gráficas Varias is gevestigd in Sant Sadurní d´Anoia wat ligt in de buurt van Barcelona. Opgericht in 1918 door Josep Varias Bou specialiseerde de onderneming zich spoedig daarna in het ontwerpen en produceren van etiketten voor de wijnbottelarijen in de omgeving. Tegenwoordig presenteert het familiebedrijf zich als moderne dienstverlener rondom het thema etikettendruk en als voorbeeld ten aanzien van milieubescherming en duurzame productie. Dit imago dienden ook de nieuw ontworpen bedrijfsruimten uit te stralen die de onderneming na grondige renovatiewerkzaamheden opende.

 

ERCO - Gráficas Varias ERCO - Gráficas Varias ERCO - Gráficas Varias ERCO - Gráficas Varias ERCO - Gráficas Varias

De bezoekers beginnen met een dramatische opmaat: een wenteltrap van beton domineert de ingangshal en leidt rechtstreeks naar de bovenverdieping. De gewelfde inkijkbescherming van lichte, houten lamellen krijgt een gelijkmatig licht door ERCO Light Board inbouw-wallwashers. Boven, in de royale ontvangstzone en de showroom, heerst een loungeachtige sfeer. Wanden, vloeren, plafonds en inbouwmeubels zijn in zwart-, wit- en grijstinten gehouden. Tegen deze neutrale achtergrond en bij gedempte algemene verlichting maken aanvullende kleur- en lichtaccenten daardoor een sprankelendere indruk: bijv. de bonte stoelbekleding en de verlichte vitrines, maar ook de aandachtspunten in de ruimte die door ERCO Pollux spots naar voren worden gehaald. De route naar de eigenlijke kantoorruimte leidt door een vrijwel volledig zwarte, met downlights verlichte gang om zich naar de ruime, luchtige grote kantoorruimte te ontvouwen.

 

Ook daar zijn er overwegend neutrale kleuren; zoals lichtgrijs en wit voor de vloer, de achterwand en het akoestisch plafond. De grote ruimte is door een glaswand transparant onderverdeeld. Het zijn niet de materiaalkleuren die kleurige accenten plaatsen, maar de door RGB-LED's op de achtergrond verlichte, hoekvormige uitsparingen in de wand en het plafond. Voor de verblindingsvrije algemene verlichting met een gering stroomverbruik zijn ERCO Skim plafondinbouwarmaturen verantwoordelijk. Als lichtkleur kozen de ontwerpers stimulerend neutraalwit met 4000K. Aan de kopwand van de ruimte zetten ze ERCO Compact inbouw-wallwashers voor de verticale kijktaken op het schap in.

 

De nieuwe vormgeving van de kantoorruimten dient, aldus de bedrijfsdirectie van Gráficas Varias, het teamwerk en de samenwerking te stimuleren: een claim, waaraan, dankzij het vernuftige interieurconcept en de op de waarneming gerichte, ergonomische lichtplanning, volledig wordt voldaan.

 

Opdrachtgever

Gráficas Varias, Sant Sadurní d'Anoia / Spanje

Architect

Architect (renovatie): Pere Pujol Rosell, Sant Sadurní d'Anoia / Spanje

Interieurdesign: Maria Esteban Reche, Metre Quadrat Studio, Sant Sadurní d´Anoia / Spanje

Lichtontwerper

ERCO

Gebruikte armaturen

  • Compact,
  • Light Board,
  • Pollux,
  • Skim

Bedrijfsgegevens

ERCO LIGHTING BV

Gooimeer 13
1411 DE Naarden

t: +31(0)35 699 17 10
f: +31(0)35 694 63 83
w: erco.com

 

 

G-PM8QG98C1Q