Zoek naar:

Een project van: INOTEC Noodverlichting B.V.

Decentrale-Centrale Noodverlichting grootste Bioscoop van Nederland: Megabibioscoop Kinepolis Jaarbeurs

Op het Jaarbeursterrein in Utrecht verrijst het grootste Bioscoopcomplex van Nederland.

De Belgische Bioscoopuitbater Kinepolis bouwt een Megabioscoop tegen de Jaarbeurs Utrecht aan met de nieuwste technieken, meer comfort en betere beeldkwaliteit. Er is plek voor kaskrakers, maar ook voor artistieke films. De Bioscoop biedt 14 zalen, variërend van 32 tot ruim 750 personen en in totaal geschikt voor ca. 3.300 zitplaatsen. Een aantal zalen is ook inzetbaar voor events of congressen. Compleet met een Foodcourt op de begane grond voor gemeenschappelijk gebruik met de Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast bevindt zich op de 2de etage een horeca ruimte. De Bioskoop is ontworpen door, Snelder Architecten uit Bussum.

Exploitant Kinepolis mikt op ruim 1 miljoen bezoekers per jaar en daarbij is een goed beheersbare noodverlichtingsinstallatie met een hoge beschikbaarheid van groot belang.

De noodverlichtingsinstallatie is in zijn geheel gebaseerd op een 24 Volt centrale noodverlichting CLS24 oplossing van INOTEC Noodverlichting.

Door het toepassen van deze decentrale-centrale intelligente noodverlichting oplossing, is het periodiek uitwisselen van ruim 500 losse batterijen overbodig gebleven en is deze innovatieve noodverlichtingsinstallatie veel minder arbeidsintensief te onderhouden en mede daarmee T.C.O. gunstig over de looptijd van een gebouwgeboden installatie.

Het toepassen van functiebehoud (E60) bekabeling is met deze decentrale-centrale noodverlichting oplossing beperkt tot enkele meters.

De vluchtwegverlichtingsarmaturen in de zalen worden uitgevoerd in de RAL kleur gelijk aan het plafond / wanden en de pictogram armaturen zijn samen met de algemene verlichting naar behoefte dimbaar, zodat de aanwezigheid hiervan niet als storend wordt ervaren. Bij stroomuitval en of activering brandmeldinstallatie lichten de pictogram armaturen 100% op conform wet en regelgeving.

INOTEC Noodverlichting heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen, leveren en in bedrijf stellen van deze complete oplossing. Opdrachtgever heeft met de INOTEC oplossing bewust gekozen voor een duurzame, kosteneffectieve, toekomst vaste en goed beheersbare Noodverlichtingsoplossing.

Opdrachtgever is Kropman Installatietechniek B.V. dat opgericht is in 1934 en tot de top van de Nederlandse installatiebranche behoort. Met de disciplines werktuigbouw, elektrotechniek en gebouwautomatisering richt Kropman Installatietechniek B.V. zich op het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwinstallaties voor de utiliteitssector, gezondheidszorg en industrie.

Naar verwachting zal de Bioscoop in het begin van 2017 worden opgeleverd.

Decentrale-Centrale Noodverlichting grootste Bioscoop van Nederland: Megabibioscoop Kinepolis Jaarbeurs Decentrale-Centrale Noodverlichting grootste Bioscoop van Nederland: Megabibioscoop Kinepolis Jaarbeurs Decentrale-Centrale Noodverlichting grootste Bioscoop van Nederland: Megabibioscoop Kinepolis Jaarbeurs Decentrale-Centrale Noodverlichting grootste Bioscoop van Nederland: Megabibioscoop Kinepolis Jaarbeurs

Opdrachtgever

Kinepolis

Architect

Snelder Architecten Bussum

Installateur

Kropman Installatietechniek B.V.

Bedrijfsgegevens

INOTEC Noodverlichting B.V.

Laan van de Kreeft 155
7324 BX APELDOORN

t: 055-355 12 01
w: Inotec-Noodverlichting.nl