Zoek naar:

Een project van: FAGERHULT BV

Beta Wetenschappen

Een buitengewone architecturale combinatie van glas en beton, die verdiepingen van licht creëert in deze prachtige faculteit.

Project 
Het gebouw van de Beta Wetenschappen is ontworpen door één van Nederlands beroemdste architect Herman Hertzberger. Het gebouw alleen al is goed voor 20.000m2. Het gebouw bestaat vooral uit laboratoriums maar heeft ook klaslokalen en vergaderruimtes. Fagerhult omarmde meteen de visie van de architect over licht; de unieke vorm van dit gebouw betekende wel een interessante verlichtingsuitdaging.

 

Beta Wetenschappen Beta Wetenschappen Beta Wetenschappen Beta Wetenschappen Beta Wetenschappen

Oplossing
Het doel was vooral om het architectonisch ontwerp in stand te houden. De verlichting mocht de verschillende interieuronderdelen niet verstoren. Het juiste lux niveau bereiken was dan ook een behoorlijke challenge.

Vele verschillende DIAlux calculaties en schetsen zijn gemaakt zodat de opdrachtgever en architect akkoord konden gaan met de plannen voordat de armaturen geïnstalleerd zouden worden.

Omdat het gebouw voor de wetenschap is gemaakt, hangt het plafond reeds vol apparatuur. Daarom leken de lijnen van het armatuur Notor een goede keuze.

Twee grote collegezalen werden geleverd met zowel DALI als dimbare Recesso’s. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van het daglicht, konden de armaturen individueel geprogrammeerd worden, en daarmee werd veel energie bespaart. 

Meer over het project Beta Wetenschappen. 

Opdrachtgever

Architect

Lichtontwerper

Gebruikte armaturen

Bedrijfsgegevens

FAGERHULT BV

Lichtschip 19
3991 CP HOUTEN

t: 030-6889900
f: 030-6889944
w: fagerhult.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q