Zoek naar:

Een project van: EVA OPTIC BV

Noorderparkbad verlicht door EVA Optic

Het Noorderparkbad in Amsterdam werd eind 2015 nieuw gebouwd. EVA Optic leverde de LED verlichting voor dit sfeervolle openbare zwembad.

De unieke ruitvormige houten dakconstructie vormde een mooie uitdaging voor onze lichtadviseurs. Onze adviseur Jan van Loon bedacht een unieke oplossing met zwart geanodiseerde EVAline armaturen. De zwarte EVAline armaturen werden ingebouwd in het houten plafond. De verdeling van de armaturen zorgt niet alleen voor optimaal gelijkmatige uitlichting, maar versterkt bovendien ook het design van de accommodatie. De vereiste lichtopbrengst van 500 lux (600 lux bij start- en keerpunten) werd ruimschoots behaald.

De LED onderwaterlampen (typen A2 en Q1) werden in diverse bassins toegepast. Deze onderwaterlampen verhogen niet alleen de sfeer, maar zijn ook nuttige hulpmiddelen voor toezichthouders. Door de juiste selectie van lichtkleur dringt het licht ver door in het water. Het licht wordt slechts minimaal geabsorbeerd waardoor het bassin egaal, tot op de bodem wordt verlicht.

Boven het recreatiebad werden EVA LED downlights (type Aqua HE) in de plafonds ingebouwd. Deze armaturen zijn tevens gebruikt voor de entree, kleedruimtes en natte ruimtes elders in het gebouw. De Aqua HE armaturen van EVA Optic zijn specifiek ontwikkeld voor zwembadomgevingen, waar de eisen op het gebied van warmte, vocht en chloordampen hoog zijn. Reguliere verlichting is niet geschikt om hier toe te passen. De verlichting van EVA Optic is veilig en voldoet aan alle nationale en internationale normen en richtlijnen op gebied van materialen en bevestigingen in zwembadomgevingen.

 

Noorderparkbad verlicht door EVA Optic Noorderparkbad verlicht door EVA Optic Noorderparkbad verlicht door EVA Optic Noorderparkbad verlicht door EVA Optic Noorderparkbad verlicht door EVA Optic

Kijk voor meer informatie op de website van EVA Optic!

 

Architect

 

 

Lichtontwerper

 

 

Installateur

 

 

Groothandel

 

 

Aannemer

 

 

Gebruikte armaturen

 

 

Bedrijfsgegevens

EVA OPTIC BV

De Velde 1
8064PH ZWARTSLUIS

t: 038 - 337 5067
w: evaoptic.nl