Zoek naar:

Een project van: INDUSTRIELICHT B.V.

Duurzaam lichtontwerp - stadskantoor Venlo

In opdracht van de gemeente Venlo heeft Industrielicht samen met lichtontwerper Richard Out een visie en lichtontwerp gemaakt om de gevel en het voorterrein bij het nieuwe stadskantoor van Venlo te verlichten. Eind mei 2016 zijn de armaturen uitgericht en werd het resultaat getoond.  

Het ontwerp is gebaseerd op het zonlicht wat overdag door gebladerte heen schijnt.
De lichtvegen in diverse oppervlakten en intensiteiten moeten de suggestie op de gevel weergeven van de zon, in een bosrijke omgeving. Als scheiding tussen façade en het plein van het stadskantoor en de openbare weg is in cool white het fietspad uitgelicht. Alle armaturen (led-spots van Lumenpulse & SILL) zijn op de masten (circa 15 meter hoog) gemonteerd. De top van de masten (5 stuks) bevinden zich op één horizontaal niveau terwijl de vloer oploopt vanuit het centrum van de stad naar de brug over de Maas. De masten zijn gecoat in wit aluminium RAL9007 hoogglans metalic. De armaturen zijn allen gecoat in diep mat zwart. Overdag vormen de masten oplichtende naalden t.o.v. de gevel van het Stadskantoor. Het daglicht maakt ze contrastrijker t.o.v. hun achtergrond. Al met al een verbluffend resultaat waardoor het gebouw ook in de donkere uren gezien kan worden.
 
“Een duurzaam lichtontwerp is een lichtontwerp die zowel met daglicht als met kunstlicht de omgeving in lichtbeeld versterkt, daarbij rekening houdend met toegepaste materialen, CO2 belasting en energie verbruik. Maar ook met de lichtbelasting in de nachtelijke uren. ” aldus Richard Out.
 

 


 

Duurzaam lichtontwerp  - stadskantoor Venlo Duurzaam lichtontwerp  - stadskantoor Venlo Duurzaam lichtontwerp  - stadskantoor Venlo

De vijf masten zijn van ons merk PetitJean type Infinity. De masten zijn verzinkt en gepoedercoat in de kleur aluminium grijs.

Opdrachtgever

Gemeente Venlo

Lichtontwerper

Richard Out

Gebruikte armaturen

Alle armaturen (led-spots van Lumenpulse & SILL) zijn op de masten (5 stuks) van PetitJean (circa 15 meter hoog) gemonteerd. 

Bedrijfsgegevens

INDUSTRIELICHT B.V.

Van Hennaertweg 7
2592 CA Alblasserdam

t: +31(0) 78 6920 900
w: industrielicht.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q