Zoek naar:

Een project van: Schréder bv

SCHRÉDER;BEVRIJDINGSTUNNEL - ANTWERPEN

De Bevrijdingstunnel, op de A12 autosnelweg te Antwerpen, werd aangelegd op het einde van de jaren 70. Door deze tunnel van 350 m lang, samengesteld uit 2 verschillende kokers, passeren dagelijks ongeveer 40.000 voertuigen.

De verlichtingsinstallatie, reeds in gebruik sinds 35 jaar, was dringend aan renovatie toe. Vanwege de mogelijke energiebesparing en het streven naar een duurzaam beheer, heeft de afdeling Wegen en Verkeer van het Vlaamse Gewest (AWV) gekozen voor LED technologie. De veiligheid en het comfort van de automobilisten waren eveneens een cruciaal punt in de keuze voor deze nieuwe verlichtingsoplossing.

 

SCHRÉDER;BEVRIJDINGSTUNNEL - ANTWERPEN SCHRÉDER;BEVRIJDINGSTUNNEL - ANTWERPEN SCHRÉDER;BEVRIJDINGSTUNNEL - ANTWERPEN SCHRÉDER;BEVRIJDINGSTUNNEL - ANTWERPEN

De ContiLED verlichtingsoplossing zorgt enerzijds voor een continue performante lichtlijn en een hiermee gepaard gaande visueel comfort, maar tevens ook voor de vereiste verlichtingsniveau’s en belangrijke energiebesparingen.

 

Dankzij deze nieuwe energiezuinige verlichtingsinstallatie, realiseert AWV een jaarlijkse besparing van 694.000 kWh, wat een vermindering van het energiefactuur vertegenwoordigt van ongeveer 98.000 € per jaar. Zonder de lange levensduur van de LEDS te vergeten die bijkomend een vermindering van de onderhoudskosten opleveren.

Het gele licht van de oude installatie heeft ook plaatsgemaakt voor wit licht dat het visueel comfort en tevens de veiligheid verhoogt voor de weggebruikers.

 

In totaal werden in de Bevrijdingstunnel , de eerste autotunnel in Vlaanderen met LED, 542 ContiLED toestellen geïnstalleerd.

Opdrachtgever

Agentschap Wegen en Verkeer

Gebruikte armaturen

Bedrijfsgegevens

Schréder bv

Tasveld 2
3911TN RHENEN

t: +31 (0)318-489 230
f: +31 (0)318-472124
w: schreder.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q