Zoek naar:

Een project van: Klemko Techniek B.V.

Hotel Schiphol renoveert kamerverlichting met led, Schiphol

In de gemeente Haarlemmermeer ligt Hotel Schiphol aan de A4 ter hoogte van het Brugrestaurant. Zoals duidelijk wordt door de welbekende toekan is dit een Van der Valk vestiging. Vervanging van halogeen door ledverlichting is een integraal onderdeel van de in gang gezette renovatie om het hotel klaar te maken voor de toekomst.

Voor velen staat het hotelcomplex nog steeds te boek als Van der Valk Hotel Schiphol A4. Aan de kant van het dorp Rijsenhout ligt - komende van Leiden naar Amsterdam - aan de Rijksweg A4 wat nu kortweg Hotel Schiphol heet. Aan de achterzijde van het hotel is een uitbreiding gerealiseerd met het designhotel I AM.
René van de Groep, hoofd technische dienst van Hotel Schiphol, moest in het kader van renovatie de halogeenverlichting in 240 kamers vervangen door gelijkwaardige lampen. In eerste instantie ging de gedachte uit naar PL. Tijdens diverse testen bleef de lichtbeleving met PL ondermaats. Uiteindelijk is besloten over te gaan op ledverlichting.

Hotel Schiphol renoveert kamerverlichting met led, Schiphol Hotel Schiphol renoveert kamerverlichting met led, Schiphol Hotel Schiphol renoveert kamerverlichting met led, Schiphol

Gedegen fabrikant
"Dat ging niet helemaal volgens plan" vertelt Van de Groep. "Wij hebben ernstige vertraging opgelopen in het renoveren van de verlichting in de hotelkamers. De toenmalige leverancier van de lichtarmaturen stopte met de productielijn van de door ons bestelde led-modules. En dat midden in ons renovatieproces".
Van de Groep heeft toen naar andere leveranciers moeten zoeken. Hij heeft te maken gehad met wat hij noemt 'laagvliegers en cowboys' met krakkemikkige aftersales. Uiteindelijk heeft hij een betrouwbare fabrikant gevonden in Klemko.
"Die kan ons led leveren dat precies voldoet aan onze eisen. Daarbij kunnen wij terugvallen op doordachte adviezen gespecificeerd per type kamer. Onze gasten hebben de keuze uit standaardkamers, meerpersoonskamers, luxe kamers en suites".

Bedrijfsgegevens

Klemko Techniek B.V.

Nieuwegracht 26
3763LB Soest

t: +31 88 00 233 00
f: +31 88 00 233 50
w: klemko.nl

Projectinformatie