Zoek naar:

Een project van: Attiva Lichtprojecten BV

St. Urbanuskerk, Nederland

De Sint Urbanuskerk (Bovenkerk) is een rooms-katholieke kerk in Bovenkerk, in de gemeente Amstelveen. De kerk werd ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. De bouw van de kerk begon in 1875 en 13 jaar later, in 1888, werd de kerk ingewijd. 

De Bovenkerk is uit de neogotische tijd. Dit is te zien aan de schitterende bogen en pilaren die in de kerk aanwezig zijn. In samenwerking met Attiva Lichtprojecten heeft CLS LED de St. Urbanuskerk mogen verlichten. Bij het verlichten van het gebouw is gebruik gemaakt van de Ruby Pendel en de REVO Track. Het orgel en het altaar zijn verlicht door middel van de REVO Track. Het middenrif van de kerk is verlicht met de Ruby Pendel. 

De nieuwe Ruby serie kenmerkt zich door de veelvoudigheid in dim- en aansturingsopties.
Zelfs Bluetooth dimming behoort tot de mogelijkheden. In met name monumentale gebouwen betekent dit dat er zonder bekabelingswerkzaamheden perfect gedimd kan worden. Met een effectieve lichtopbrengst van 1500- 6000 lumen zijn er niet veel situaties waarin het armatuur niet toepasbaar is. Daarnaast biedt de Ruby serie een ruime keuze in lichtkleuren, CRI waardes en licht openingshoeken. 

St. Urbanuskerk, Nederland St. Urbanuskerk, Nederland St. Urbanuskerk, Nederland St. Urbanuskerk, Nederland

Voor het aanlichten van specifieke objecten binnen de kerk is gekozen voor de REVO Track serie. Door de bijzonder hoogwaardige lens techniek is het mogelijk om ook op grote afstanden strak gedefinieerde lichtbundels te creëren, waardoor objecten goed naar voor komen zonder “lichtverspilling” op de omgeving. 

Bij de REVO is het mogelijk om uitermate snel en eenvoudig optieken te wisselen, in dit geval betekende dit dat het mogelijk was om op de locatie zelf de meest optimale setting te realiseren. De REVO Track is in dit geval voorzien van een mains dimbare voeding. Door de veelvoudige combinatie mogelijkheden van beide armaturen, was het mogelijk om een optimaal lichtbeeld te creëren met slechts 2 designvormen.

Bedrijfsgegevens

Attiva Lichtprojecten BV

Neckar 12
2491BD Den Haag

t: 070-3172700
f: 070-3202117
w: attiva.nl/

 

 

G-PM8QG98C1Q