Zoek naar:

Een project van: ERCO LIGHTING BV

Gezond fastfood, knapperig geŽnsceneerd: Youfresh, Berlijn

In de Mall of Berlin trekt tussen de gebruikelijke fastfoodgiganten een kleine, verfijnde winkel de aandacht, waar manden vol groenten en fruit, vers bereide snacks, sappen en salades de klanten opwachten. Lentegroen en wit domineren zowel logo als winkeldesign en brengen de volgende boodschap over: geheel volgens de actuele foodtrend is hier gezond en snel eten niet tegenstrijdig. Flexibele armaturen van ERCO ensceneren optimaal de gerechten die rijk zijn aan vitamines, en scheppen een uitnodigende sfeer op de kleine oppervlakte.

Fris lentegroen en wit domineren de smalle, meanderende en net 90m2 grote winkel, waarvan de professionals in interieurdesign van de Ippolito Fleitz Group uit Stuttgart en Berlijn het oorspronkelijke ontwerp maakten. Een belangrijk interieurarchitectonisch element is een langgerekte, witte balie in L-vorm van Corian, waarvan het korte stuk - versierd met vruchten, kruiden en een frozen yoghurt-display in XXL – optisch in de Mall steekt en op die wijze de aandacht van de flanerende bezoekers vangt. „De balie simuleert de beweging in de diepte van de ruimte‟, verklaart de verantwoordelijke ontwerper, Michael Bertram, van de Ippolito Fleitz Group. „Bovendien verenigt deze talloze functies en horeca-elementen, bijvoorbeeld koelvitrines, drankdispensers, saladecontainers en natuurlijk de kassazone.‟ De interieurarchitecten hebben echter bewust ervan afgezien om alle functies strak in te delen. „Dat geeft de winkeliers de speelruimte om wisselende decoraties en eigen merchandising te ensceneren‟, aldus de ontwerper.
 

 

Gezond fastfood, knapperig geŽnsceneerd: Youfresh, Berlijn Gezond fastfood, knapperig geŽnsceneerd: Youfresh, Berlijn Gezond fastfood, knapperig geŽnsceneerd: Youfresh, Berlijn

 

 

Ook het verlichtingsconcept met ERCO LED-lichtwerktuigen laat zien dat het maximaal flexibel is: met slechts een enkele armaturenfamilie, de spot Optec, gemonteerd aan drie parallel lopende lijnen spanningsrails onder het technisch plafond en de combinatie van de drie lichtverdelingen flood, oval flood en wallwash wordt een gelijkmatige basisverlichting in de volledige winkel gecreëerd en met accenten, rijk aan effecten op geselecteerde objecten aangevuld. Optec wallwashers (12W, lichtkleur warmwit) verlichten de verticale vlakken op homogene wijze – de net geen vier meter brede ruimte maakt op die manier een duidelijk grotere en bredere indruk, is prettig licht en is uitnodigend. In het voorste gedeelte van de winkel zijn aan de wand hangende menu's en prijsbordjes gelijkmatig en goed leesbaar verlicht. In het achterste gedeelte is de helderheid van de met Optec wallwashers verlichte wandvlakken zelfs absoluut voldoende om de meest verschillende ingrediënten in het daarvoor ingerichte toppingstation smakelijk en vers te presenteren. Als aanvulling op de wallwashers benadrukken Optec spots met lichtverdelingen flood en oval flood de langgerekte baliezone. Aan de kassa zorgt Optec met lichtverdeling flood voor een sprankelende basisverlichting met een verblindingsvrije straling op het beeldscherm. Op het overgedimensioneerde kunststofmodel van een frozen yoghurt bij de entree plaatst Optec met lichtverdeling flood een intensief accent, waardoor de klant wordt verleid tot een aankoop.

 

De gebruikte Optec spots van ERCO laten er hun geniale aard zien – met verschillende lichtverdelingen dekken ze alle vereisten voor eersteklas winkelverlichting af. Het doordachte verlichtingsconcept onderstreept perfect de versheidaspecten van het merk en de aangeboden artikelen van Youfresh – en reageert variabel op verschillende presentatiescenario's, bereiding en verkoop.

 

 

Architect

Ippolito Fleitz Group, Stuttgart & Berlijn / Duitsland

Fotografie:    Sebastian Mayer, Berlijn / Duitsland

 

Gebruikte armaturen

Producten:    Optec

 

Bedrijfsgegevens

ERCO LIGHTING BV

Gooimeer 13
1411 DE Naarden

t: +31(0)35 699 17 10
f: +31(0)35 694 63 83
w: erco.com

 

 

G-PM8QG98C1Q