Zoek naar:

Een project van: Luminext

Leidseplein veiliger met calamiteitenverlichting

Calamiteitenverlichting van Luminext draagt bij aan de veiligheid op het drukbezochte Leidseplein in Amsterdam dat flink is opgeknapt. 

Na een pilot van 2 jaar heeft Luminext in opdracht van Ingenieursbureau Amsterdam en de gemeente Amsterdam het hele Leidseplein voorzien van calamiteitenverlichting. Zodra er een melding binnenkomt over ongeregeldheden, worden de spots op het politiebureau met een eenvoudige druk op de rode knop geactiveerd. 

Binnen een seconde is het plein fel verlicht, tot grote tevredenheid van de politie. Door deze extra verlichting worden oproer veroorzakende mensen afgeschrikt. Bovendien kunnen politieagenten veiliger werken bij overlast, geweld en incidenten. Ook zorgt de extra verlichting ervoor dat de camera's op het plein de situatie en kleuren haarfijn in beeld kunnen brengen voor de politie op het bureau. Dat stelt haar in de gelegenheid de situatie goed te beoordelen.

Extra verlichting na avondje stappen 
De schijnwerpers worden op de uitgaansavonden (vrijdag en zaterdagnacht) om 05.00 uur op halve sterkte aangezet. Zodra de uitgaansgelegenheden sluiten, gaat de extra verlichting standaard aan om het uitgaanspubliek op weg naar huis een veiliger gevoel te geven.

In totaal zijn op 12 plekken schijnwerpers geplaatst. De verlichting op het plein is opgedeeld in 2 secties, die elk afzonderlijk zijn te bedienen en te beheren met Luminizer management & controlsoftware.

Leidseplein veiliger met calamiteitenverlichting Leidseplein veiliger met calamiteitenverlichting

Opdrachtgever

Ingenieursbureau Amsterdam en de gemeente Amsterdam

Bedrijfsgegevens

Luminext

Schoudermantel 37
3981 AE Bunnik

t: +31 343 420 257
f: +31 343 477 329
w: luminext.eu

Projectinformatie
 

 

G-PM8QG98C1Q