Zoek naar:

Een project van: INDUSTRIELICHT B.V.

Verlichting Gouden Slinger brug

De ‘Gouden Slinger’ (K.G.Zocherbrug) is een brug in Tiel die de looproute naar de binnenstad moet versterken. De Slinger definieert de entree van de binnenstad en functioneert als ‘stadspoort’. De brug begeleidt voetgangers met een elegante vorm de stad in. In samenwerking met wUrck architectuur en Haasnoot Bruggen BV, heeft Industrielicht het lichtplan gemaakt en de armaturen geleverd. De vormgeving wordt ’s avonds door middel van een LED PUCK lichtsysteem benadrukt: een gouden lichtgordijn dat zweeft boven de gracht. 

De architect zocht naar een oplossing voor het verlichten van het wegdek van de brug, zonder gebruik te maken van masten op de brug. Men zocht een oplossing voor verlichting uit de handrailing. Tevens wilde men de spijlen van de brug ook aangelicht hebben.

De Led Puck was d.m.v. de asymmetrische lichtuittreding de ideale oplossing, de kleurtemperatuur van 3000K en de messing afwerking (komt overeen met de gouden kleur). 

Het LED PUCK-verlichtingssysteem is speciaal ontwikkeld voor inbouw en integratie in rond en rechthoekig metalen leuningen van 38-100 mm diameter. Dankzij individueel aangebrachte LED-eenheden, kan het flexibele systeem zowel gebruikt worden met rechte lijnen en gebogen vormen. Achteraf installeren is ook mogelijk.

De Puck met LED 1,5W in 3000K of 4000K is verkrijgbaar met verschillende symmetrische en asymmetrische bundels voor toepassing bij projecten met verschillende verlichtingseisen. Met standaard IP 67 of IP 66 en een behuizing van corrosiebestendig roestvast staal V4A, is de Puck geschikt voor buiten- en binnentoepassingen, zelfs bij zeewater toepassingen. Afhankelijk van het ontwerp, is de LED beschermd tegen vandalisme door een lens van gehard polycarbonaat, zodat de Puck overeenkomt met slagvastheid klasse IK10 (EN 62262).

 

Verlichting Gouden Slinger brug Verlichting Gouden Slinger brug Verlichting Gouden Slinger brug Verlichting Gouden Slinger brug Verlichting Gouden Slinger brug

Opdrachtgever

Gemeente Tiel

Architect

Wurck - architectuur 

Lichtontwerper

Industrielicht BV

Bedrijfsgegevens

INDUSTRIELICHT B.V.

Van Hennaertweg 7
2592 CA Alblasserdam

t: +31(0) 78 6920 900
w: industrielicht.nl