Zoek naar:

Een project van: LIGHTRONICS BV

'Fiepstunnel' in Zaltbommel

Half juni 2016 werd in Zaltbommel een bijzondere fietstunnel geopend: de ‘Fiepstunnel’, vernoemd naar de bekende illustratrice Fiep Westendorp die in 1916 in Zaltbommel werd geboren. Pluk van de Petteflet, Jip en Janneke, Floddertje en vele andere kleurrijke personages uit de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt sieren de wanden van de tunnel. Ze worden prachtig uitgelicht met VENTEGO LED-lijnverlichting van Lightronics.

De gloednieuwe Fiepstunnel maakt onderdeel uit van een complete herinrichting van de infrastructuur op en rond de provinciale weg, de N322. De opdracht voor dit Design & Construct-project werd door de provincie Gelderland gegund aan het infrastructurele bouwbedrijf STRABAG BV. De gemeente Zaltbommel is medefinancier van het project. In samenspraak met Hoeflake Electrotechniek, onderaannemer voor onder andere de verlichting langs het traject, viel de keuze voor verlichting van de fietstunnel op VENTEGO.

'Fiepstunnel' in Zaltbommel 'Fiepstunnel' in Zaltbommel 'Fiepstunnel' in Zaltbommel

EISENPAKKET VAN DE PROVINCIE

Martin Kraamwinkel, projectleider bij STRABAG: “We hebben met Hoeflake Electrotechniek verschillende alternatieven de revue laten passeren. Uitgangspunt was daarbij uiteraard het eisenpakket dat de provincie had neergelegd voor de openbare verlichting, bijvoorbeeld ten aanzien van verlichtingsklasse- en niveau, levensduur en andere voorwaarden.” De provincie schreef onder meer energiezuinige verlichting voor conform de ROVL-2011 en NPR 13201-1, en vandaalbestendigheid met een IK-kwalificatie van 10++.

Gebruikte armaturen

VENTEGO


Toepassingen
gevangenissen, onderdoorgangen, parkeergarages, politiebureaus, portalen, tram-, bus-, metro- en treinstations, tunnels

Behuizing aluminium gecoat, geïntegreerd kabelkanaal (tot 14 mm) met scheidingswand
Lichtkap UV-gestabiliseerd polycarbonaat
Lichtbronnen LED, T5-HE, T5-HO, T8, TC-L
Classificatie IP 65
Slagvastheid 5 x IK 10 (100 Joule)
RA-waarde  
> 80
 
Spanning
230/240V, 50Hz
  

Bedrijfsgegevens

LIGHTRONICS BV

Spuiweg 19
5145 NE  WAALWIJK

t: +31 (0)416- 56 86 00
w: lightronics.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q