Zoek naar:

Een project van: Luminext

Leeuwarden beter bereikbaar met slim verlicht 'Akwadukt'

Leeuwarden Vrij-Baan! Het nieuwe 'M.C. Escher Akwadukt' verbetert de verkeersdoorstroming naar en vanuit de stad. Door de prettige dynamische verlichting van Luminext hebben verkeersdeelnemers altijd goed zicht.

Verlichting dimmen zodra het kan
In opdracht van Heijmans Wegen en Provincie Fryslân heeft Luminext de verlichting van het aquaduct, de beide rotondes en het viaduct voorzien van dynamische verlichting. Om het licht te dimmen zijn de 250 armaturen voorzien van OLC’s (Outdoor Lamp Controllers). Er is een dimschema ingesteld om in de nachtelijke uren het lichtniveau te verlagen om zo energie te besparen.

Gelijkmatig lichtbeeld in de tunnel
In de tunnelbak zorgt slimme tunnelverlichting voor een gelijkmatig en prettig lichtbeeld. Zowel 's nachts als overdag. Automobilisten en fietsers hebben hierdoor nooit meer het gevoel in een donker gat te rijden. Om energie te besparen en de CO2 uitstoot te verlagen, wordt 's nachts het licht gedimd. 

CO2 en energie besparen
Met de dynamische LED verlichting bespaart de gemeente Leeuwarden energie en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Door op het gewenste niveau te verlichten wanneer het nodig is, genieten fietsers en automobilisten van goed zicht en dat geeft een veilig gevoel op weg van A naar B.

Controle op afstand
De verlichting wordt op afstand beheerd en bestuurd door de Luminizer telemanagement software van Luminext. handig zijn de automatische storingsmeldingen bij een defecte lamp. De beheerder kan hierdoor direct de reparatie in gang zetten, zodat het licht snel weer brandt.

In de laatste fase van dit project wordt de Drachtsterbrug gesloopt. Zodra ook de groenvoorziening op orde is in december, wordt het project afgerond.

Leeuwarden beter bereikbaar met slim verlicht 'Akwadukt' Leeuwarden beter bereikbaar met slim verlicht 'Akwadukt' Leeuwarden beter bereikbaar met slim verlicht 'Akwadukt'

Meer over dit project: vrij-baan.nl
 

Gegevens

Opdrachtgever: Heijmans wegen en Provincie Fryslân
Eindgebruiker: Gemeente Leeuwarden
Aannemer: Heijmans wegen
Armaturen: Bega en Schréder 
Opdracht: Het dimmen van de verlichting
Oplossing a.) LampController OLC230, OLCMira met astrotijden en Segmentcontroller SC3.
Oplossing b.) Speciale 24/7 aquaductinstellingen met drie verschillende schakelingen
Omvang van het project: 250 lichtpunten
Oplevering Luminext: november 2017
 

Bedrijfsgegevens

Luminext

Velperengh 2b
3941BZ DOORN

t: +31 343 420 257
f: +31 343 477 329
w: luminext.eu