Zoek naar:

Een project van: Livingprojects

Tiendplein Rotterdam

Begin 2017 hebben de ondernemers van en rondom het Tiendplein in Rotterdam besloten dat er meer beleving gewenst is. Voor de maker van onvergetelijke projecten, Livingprojects, een uitgelezen kans om deze beleving te ondersteunen met een mooi lichtplan.

Het Tiendplein is een centraal plein in een culturele wijk dichtbij het centraal station. De verbinding tussen de verschillende straten en ondernemers van het uitgestrekte gebied is belangrijk. Er is een ontwerp gemaakt, waarbij er een verbinding wordt gemaakt in dit stadsgedeelte middels licht en aansturing.

De monumentale gebouwen in de verschillende straten geven een chique uitstraling en vertellen allen een verhaal uit het verleden. Door het toepassen van witte led verlichting met speciale lichtbundels zijn alle details van de gebouwen te zien.

Locaties als de Holy Smoke, The Noodle bar Pho en de Kruidvat zijn nu zichtbaar en vallen niet weg in het straatbeeld met veel prikkels. Een rustige uitstraling met één boodschap verbinding van gasten van het Tiendplein met de ondernemers en haar mooie producten en heerlijk eten.

Voor het toevoegen van extra sfeer is er gekozen het kopgebouw van de wijk te belichten middels kleine stroken licht en een projectie van kleurverlichting. Door het belichten van het gebouw op deze wijze is er een contrast ontstaan tussen de warmwitte verlichting en de kleurverlichting en straalt het monumentale, klassieke gebouw een groots gebaar uit aan het ontvangst van gasten aan de Kruiskade. Het wijzigen van kleuren geeft het thema aan van het kwartaal, waarbij er wel tien soorten thema's beschikbaar zijn, bijvoorbeeld voor de winterperiode ijsblauw of tijdens chinees nieuwjaar een diep rode kleur.

Adriaan Schaap, Stichting BIZZ Tiendplein: "De afspraken zijn goed nagekomen. De uitvoering is mooier dan we dachten".

Tiendplein Rotterdam Tiendplein Rotterdam Tiendplein Rotterdam

Bedrijfsgegevens

Livingprojects

Moskesbaan 8
4823 AH Breda

t: 076 549 88 08
w: livingprojects.nl
€: Webwinkel