Zoek naar:

Een project van: Light4U BV

Heeren van Rinsma

Led laat Heeren van Rinsma sprankelen

Als het om zaken in mannenmode gaat, is De Heeren van Rinsma in Gorredijk een ware blikvanger. Een belevingswereld van zo’n 1250 m² mannenmode, waar klanten alles kunnen vinden wat ze zoeken. Een ervaring op zich. Natuurlijk vanwege de prachtige collectie en kenmerkende gastvrijheid, maar ook vanwege de oogstrelende presentatie. Light4U leverde de led verlichting, in samenwerking met de lichtadviseurs van Lucente.

Ondernemende modefamilie

Gezicht van De Heeren van Rinsma is Sake Rinsma. Hij is 5e generatie van een ondernemende modefamilie. In 1888 richtte naamgenoot en overovergrootvader Oene Sake Rinsma een zaak in herenmode op in Gorredijk. Zijn kinderen en kleinkinderen wisten de modezaak (inmiddels was er ook een filiaal voor damesmode geopend) van een lokaal bedrijf naar een winkel met regionale uitstraling te brengen. Sake: “De klandizie breidde alsmaar uit, en daarmee ook de kwaliteit die geboden werd. In aanbod, maar ook zeker in  service. Want ook toen gold al: hoe langer de reis, hoe hoger de eis”.

Durven kiezen voor kwaliteit

In 2015 opende Sake met zijn companen Wytze Peenstra en Gerk Jan Rinsma (4e generatie) De Heeren van Rinsma, aan het plein waar ook al de dameszaak Rinsma Fashion is gevestigd. En het is een reis zeker waard. Waar veel modewinkels tegenwoordig kopje onder gaan, weet Sake waarin zijn onderscheidend vermogen ligt: “We durven te kiezen voor kwaliteit. Met de mooiste kleding. Het beste persoonlijk advies. En de gastvrijheid die daar bij hoort. Klanten moeten niet het gevoel hebben in een winkel te zijn, ze moeten zich thuis voelen. Dus kun je hier een hapje en drankje krijgen. En is er bijvoorbeeld regelmatig een barbier aanwezig. Gratis voor onze klanten. Alles draait om beleving. Wij geloven heilig in funshopping.”

Verlichting dé belangrijkste schakel op winkelvloer

“Ons doel is om alle zintuigen van onze klanten te prikkelen. Met fraaie collecties, verse koffie, fijne muziek en dus ook met licht. Ik vind verlichting dé belangrijkste schakel in onze winkel. Het bepaalt de sfeer. Echt, goede verlichting is giga-belangrijk: het maakt een wereld van verschil.” Omdat Rinsma ook hierin staat voor kwaliteit, is in het nieuwe pand voor bewust voor led gekozen. Sake: “Misschien iets duurder in aanschaf, maar tegelijkertijd een stuk energiezuiniger. We blijven toch Nederlanders. Als we kunnen besparen doen we dat graag toch? Daarbij is led onderhoudsvriendelijk. In onze dameszaak moeten elke zondag kapotte gasontlading lampen vervangen worden. Dat hoeft hier niet, ideaal.”

Afstellen tot op de millimeter

De ontwikkelingen op het gebied van led gaan razendsnel. Jaren geleden oriënteerde Sake zich al op de toepassing van led in modezaken: “Maar destijds was het allemaal veel te kil. Geen sfeer, daar wilde ik toen niet aan. Ik ben eigenlijk verbaasd hoe snel led zich sinds die tijd ontwikkeld heeft. Je ziet het: nu kunnen we op elke afdeling een eigen, warme sfeer neerzetten.” De lichtadviseurs van Lucente stelden een lichtplan op, realiseerden de plaatsing van de Light4U armaturen en zorgden voor de fine-tuning. Dat laatste had volgens Sake nog heel wat voeten in de aarde: “Henk van Lucente is echt dag en nacht bezig geweest met afstellen, want dat komt heel precies. Maar was het waard. Juist door dat maatwerk is de verlichting echt van meerwaarde binnen het belevingsconcept dat je hier treft.”

 

Heeren van Rinsma Heeren van Rinsma Heeren van Rinsma Heeren van Rinsma Heeren van Rinsma

Bedrijfsgegevens

Light4U BV

Sneekermeer 4a
8502 TP Joure

t: 0513 41 70 90
w: light4u.com

 

 

G-PM8QG98C1Q