Zoek naar:

Een project van: Light4U BV

VW Horsholm

Lichtmetamorfose bij showroom VW dealer

Onze Deense partner Greylite gebruikt al jaren Light4U producten in haar lichtadvies. In deze praktijkcase neemt projectmanager Stig Lucas u mee naar Horsholm, net boven Kopenhagen. Hier heeft de showroom van de VW dealer dankzij doordachte verlichting een compleet nieuwe uitstraling gekregen.   

Spel van licht en glans

Meer en meer worden showrooms een belevenis op zich. De auto’s krijgen meer presentatieruimte, hebben echt een podium. Ook is er vaker sprake van meer daglicht. En dat in een ruimte waarin bijna alles glanst. Bij showroomverlichting is het de uitdaging steeds weer de juiste accenten leggen.

Naar hoger niveau

De VW dealer was al bezig met de uitbreiding en herinrichting van hun showroom. Stig: “Een andere lichtadviseur was al bezig geweest met de verlichting hiervoor. Ze hadden al enorm veel inbouwarmaturen gemonteerd, maar dat werd uiteindelijk afgewezen door de hoofdarchitect van Semler Retail. Toen is ons gevraagd met een suggestie te komen om de verlichting wél naar een hoger niveau te brengen.”

Cardanic als oplossing

Een hoger niveau valt of staat met de juiste armatuur. Stig: “We stelden voor de armatuur Cardan small two te gebruiken met 2x4000 lumen en 4000K verstelbare spots. Deze downlighters hadden we al eerder toegepast in andere VW showrooms. De oplossing zorgt voor de gevraagde 1500-2500 lux op de auto’s. Daarbij hebben we een 3D-effect op de achterwanden gecreeerd. Dat zorgt voor een mooie diepte en sfeer.”

Snelle levertijd, flinke stimulans

“Het was een project dat in zeer korte tijd gerealiseerd moest worden. Light4U heeft uitstekend werk verricht met haar zeer snelle bezorgservice. Zo werd het gebrek aan tijd geen onoverkomelijk probleem. En het resultaat mag er zijn, vindt ook de klant. Op dit moment worden er meerdere Deense VW showrooms omgebouwd. Met verlichting die de verkoop een flinke stimulans geeft.” 

VW Horsholm VW Horsholm VW Horsholm VW Horsholm VW Horsholm

Gebruikte armaturen

Light4U Cardan small two

Bedrijfsgegevens

Light4U BV

Sneekermeer 4a
8502 TP Joure

t: 0513 41 70 90
w: light4u.io