Zoek naar:

Een project van: FAGERHULT BV

Circulair Paviljoen Circl

In Amsterdam heeft ABN AMRO Circl gebouwd, een paviljoen waar alle kennis over circulariteit gedeeld kan worden. Circl is ook een proeftuin - een plek waar iedereen met goede ideeën over duurzaamheid en circulariteit de ruimte krijgt om er iets mee te doen. ABN AMRO zocht een partner om te helpen met duurzame verlichting; ze kozen voor Fagerhult.

Circulair Paviljoen Circl Circulair Paviljoen Circl Circulair Paviljoen Circl Circulair Paviljoen Circl

Het doel van Circl was om een gebouw te ontwerpen en bouwen volgens duurzame en circulaire principes. Voor de verlichting was besloten dat gelijkstroom (DC) milieutechnisch de beste oplossing was. Elk armatuur moest individueel instelbaar, uitwisselbaar en leesbaar zijn. 

Crystal Clear, het duurzaamheidsprogramma van Fagerhult, was een goed startpunt. De productie in de fabriek Habo (Zweden) is zeer milieuvriendelijk. Denk hierbij o.a. aan hernieuwbare energie en elektriciteit op basis van waterkracht.

Veel energie kan worden bespaard met een modern lichtregelsysteem, zoals bijvoorbeeld e-Sense Organic. Het lichtniveau past zich aan de hoeveelheid daglicht en de activiteiten in de kamer. Als er niemand aanwezig is, schakelt de verlichting zich eenvoudig uit.

Voor elk armatuur heeft Fagerhult een Materiaalpaspoort geleverd (gegevens die de gedefinieerde kenmerken van materialen in producten beschrijven en die waarde geven voor herstel en hergebruik). Fagerhult leverde geen 350 maar 250 VDC armatuurspanning zoals gevraagd.

Fagerhult is erg trots om aan dit zeer interessante en uitdagende project te hebben gewerkt.

Opdrachtgever

Architect

Lichtontwerper

Installateur

Gebruikte armaturen

Bedrijfsgegevens

FAGERHULT BV

Lichtschip 19
3991 CP HOUTEN

t: 030-6889900
f: 030-6889944
w: fagerhult.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q