Zoek naar:

Een project van: LEDVANCE BENELUX BV

Moderne lichtoplossingen van LEDVANCE voor het Dorpshuis Abbenbroek

Het Dorpshuis Abbenbroek, dat zich bevindt in de dorpskern van Abbenbroek, Zuid-Holland, is een multifunctionele accommodatie en biedt ruimte voor allerlei sociale, culturele en sportieve activiteiten. Het onderkomen was echter functioneel sterk gedateerd en technisch van slechte kwaliteit. Reden voor een renovatie en uitbreiding, uitgevoerd door de gemeente Nissewaard, om het pand weer geschikt te maken voor de toekomst.

Duurzaamheid was een van de belangrijkste drijfveren voor de renovatie en daarom werd ook de verlichting in de verschillende ruimtes onder handen genomen. In samenspraak met de opdrachtgever is gekozen voor verlichtingsoplossingen van LEDVANCE, met het oog op de lange levensduur van de LED armaturen.

ETB van Meggelen uit Zuidland was verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties. Voor het maken van een lichtplan heeft de firma van Meggelen contact gezocht met LEDVANCE. Voor elk van de ruimtes is gekeken naar de meest geschikte lichtoplossing. Alles is volledig ingericht met LEDVANCE verlichting, waarbij een aantal armaturen is uitgevoerd met DALI lichtsturing.

De LEDVANCE Downlight armaturen zijn toegepast in de zalen, de bar, op de gangen en toiletten en in de ontvangstruimte. Met de Downlights wordt een energiebesparing gerealiseerd tot 60%. In de kleedruimtes zijn LEDVANCE Damp Proof armaturen geïnstalleerd. Deze vochtwerende armaturen met beschermingsgraad IP65 zijn perfect voor dit soort stoffige ruimtes. In de bibliotheek, de keuken, het kantoor en in de zalen zijn LED Panels 600x600 toegepast, die een energiebesparing tot 50% opleveren vergeleken met armaturen met traditionele technologieën. Verder is de bar van LED Spot armaturen voorzien voor het accentueren van bepaalde oppervlakten. Ten slotte zijn er in de sporthal PARATHOM® PAR38 LED lampen en SubstiTUBE® LED buizen toegepast, die ideaal zijn voor ruimtes met hoge plafonds.

ETB van Meggelen: “Door de perfecte samenwerking met LEDVANCE en elektrotechnische groothandel Rexel, is dit project naar volle tevredenheid van alle partijen uitgevoerd en opgeleverd.”

Moderne lichtoplossingen van LEDVANCE voor het Dorpshuis Abbenbroek Moderne lichtoplossingen van LEDVANCE voor het Dorpshuis Abbenbroek Moderne lichtoplossingen van LEDVANCE voor het Dorpshuis Abbenbroek Moderne lichtoplossingen van LEDVANCE voor het Dorpshuis Abbenbroek Moderne lichtoplossingen van LEDVANCE voor het Dorpshuis Abbenbroek

Opdrachtgever

Gemeente Nissewaard, Stichting Dorpshuis Abbenbroek

Installateur

ETB van Meggelen, Zuidland

Groothandel

Rexel

Gebruikte armaturen

LEDVANCE Downlight

LEDVANCE Panel

LEDVANCE Damp Proof

LEDVANCE Spot

OSRAM PARATHOM PAR38

OSRAM SubstiTUBE

Bedrijfsgegevens

LEDVANCE BENELUX BV

CYPRESBAAN 7
2908LT CAPELLE A/D IJSSEL

t: + 31(0) 10 750 1414
w: WWW.BENELUX.LEDVANCE.COM

 

 

G-PM8QG98C1Q