Zoek naar:

Een project van: FAGERHULT BV

PostNL

PostNL bestaat 200 jaar en is marktleider in Nederland voor de distributie van post en pakketten en e-commerce diensten. Door de sterke groei van de e-commercemarkt is het aantal te bezorgen pakketten de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. PostNL besloot daarom de logistieke infrastructuur opnieuw in te richten. 

PostNL PostNL PostNL PostNL PostNL

Het oude netwerk (4 sorteercentra en 37 distributiecentra) is vervangen door 23 depots. Bij het ontwerp van de bedrijfsgebouwen voor PostNL dient bijzondere aandacht te worden besteed aan efficiëntie en veiligheid. Ook bij het ontwerp van de distributiecentra voor PostNL had duurzaam bouwen hoge prioriteit.

In 2016 was PostNL het eerste logistieke bedrijf in Nederland dat met succes de duurzame prestaties van twee van haar gebouwen heeft laten certificeren met het BREEAM-NL In-Use duurzaamheidslabel. Hiermee loopt PostNL voorop in de sector. Het distributiecentrum in Nieuwegein (grootste met 9.400 m2) behaalde in 2017 het BREEAM-NL Nieuwbouw Excellent Certificaat en recenter kregen de vestigingen Venlo, Apeldoorn, Amsterdam en Almere het Outstanding Certificaat.

Belangrijke elementen om BREEAM-gecertificeerd te worden zijn duurzaam materiaalgebruik, ledverlichting, zonnepanelen en gasloos bouwen. Fagerhult werd door installateur Lomans gevraagd om deel te nemen aan dit grote project. Onlangs zijn we net klaar met het distributiecentrum in Tilburg. Krijg een indruk door de video te bekijken (externe link). Dit project bestond niet alleen uit het verlichten van het grote magazijngedeelte van de distributiecentra, maar ook uit de kantoren en bijgebouwen. Fagerhult heeft een zeer slank, technisch en efficiënt lichtplan gemaakt en dit wordt in alle verschillende centra geïmplementeerd. Fagerhult is er trots op betrokken te zijn, samen met zusteronderneming Veko bij dit enorme project: tot nu toe vijftien gedaan, nog meer te gaan.

Opdrachtgever

PostNL

Bedrijfsgegevens

FAGERHULT BV

Lichtschip 19
3991 CP HOUTEN

t: 030-6889900
f: 030-6889944
w: fagerhult.nl