Zoek naar:

Een project van: Rubitech

Manege de Gouden Adelaar kiest voor de Essenz LED higbay

Bij Manege de Gouden Adelaar in Bunschoten-Spakenburg worden wedstrijden gereden op hoog niveau. Om aan de daarbij horende verwachtingen te kunnen voldoen, zijn 36 fonkelnieuwe LED highbays geïnstalleerd.

De nieuwe LED highbays zijn geïnstalleerd door verlichtingsspecialist Saled. Hille de Jong, accountmanager bij Saled, adviseerde de manege bij de zoektocht naar nieuwe verlichting. “De oude verlichting werkte niet naar behoren, veel plekken lagen in de schaduw. Dat was een probleem voor de jury, die de dressuurproeven door het beperkte licht niet goed kon beoordelen”.

In samenwerking met Rubitech is gekozen voor de Essenz LED highbay. Deze lamp heeft een wijde beam angle waardoor de hele ruimte gelijkmatig wordt verlicht. De lamp is bovendien tot 70% zuiniger in energieverbruik dan traditionele verlichting. De Essenz is voorzien van IP65, wat betekent dat de verlichting volledig beschermd is tegen stof en water. Een essentiële eigenschap in een ruimte waar fijne deeltjes rondgaan. De lange levensduur van de Essenz highbay zorgt er voor dat de manege jarenlang over betrouwbare en consistente verlichting beschikt.

De wedstrijden in de manege worden gehouden op hoog niveau. Door de heldere verlichting kan de jury de majestueuze dieren en de proeven nu ook op hoog niveau beoordelen. “Ze moesten wel even wennen, omdat de lampen zoveel licht geven dat het van buiten lijkt op een voetbalstadion. Maar daar zijn ze inmiddels aan gewend” blikt de Jonge terug. “De mensen bij de manege gaven duidelijk aan dat ze zeer tevreden zijn dat het schaduwprobleem is verholpen” concludeert de Jong.

Manege de Gouden Adelaar kiest voor de Essenz LED higbay Manege de Gouden Adelaar kiest voor de Essenz LED higbay Manege de Gouden Adelaar kiest voor de Essenz LED higbay

Opdrachtgever

Manege de Gouden Adelaar

Lichtontwerper

Saled

Installateur

Saled

Gebruikte armaturen

Essenz highbay

Bedrijfsgegevens

Rubitech

Ruxveenseweg 4
8331 TR Steenwijk

t: +31 (0)521 53 60 72
w: rubitech.com