Zoek naar:

Een project van: LEDVANCE BENELUX BV

Lichtmanagement gemakkelijk gemaakt in parkeergarages

De combinatie van de OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 en de nieuwe generatie LEDVANCE Connected Sensor maakt professioneel, draadloos lichtmanagement mogelijk voor bijvoorbeeld parkeergarages, zonder dat daar programmering of nieuwe bedrading voor nodig is.

De uitdaging

Conventionele systemen met bewegingssensoren installeren in parkeergarages is vaak een lastige en dure opgave. Dit komt doordat er nieuwe kabels of DALI-kabels geplaatst moeten worden en er meestal geen kabelgoten zijn. Daarnaast is er voor de sensoren ook vaak een apart besturingseenheid nodig.

De oplossing

Het Connected-verlichtingssysteem Het resultaat: meer licht, meer veiligheid en meer efficiëntie. OSRAM SubstiTUBE T8 Connected-ledbuizen die geïnstalleerd zijn in LEDVANCE Damp Proof Housing worden draadloos bediend en kunnen worden verbonden via LEDVANCE Connected Sensors op basis van het open-standaardprotocol ZigBee 3.0. Het voordeel is dat het vervangen van de bestaande buizen door de nieuwe ledbuizen en -starters, en het installeren van de sensoren en deze voorzien van stroom het enige is wat er moet gebeuren.

De voordelen

Dankzij de functie voor zonaal dimmen en de aanwezigheids- en daglichtinstelling, kan het intelligente systeem van OSRAM SubstiTUBE Connected-buizen aanzienlijke energiebesparingen behalen in vergelijking met de voorheen geïnstalleerde conventionele fluorescentielampen. Met sensoren op verschillende punten, kunnen de Connected-ledbuizen op het moment dat iemand de parkeergarage inloopt automatisch ingeschakeld worden naar maximale helderheid. Daarvoor verlichten ze maar met 20% van de maximale helderheid.

Samenvatting

Vooral door de eenvoud van de installatie en de efficiëntie die het systeem levert was dit een aantrekkelijke verlichtingsoplossing was voor installatiebedrijf BAM Bouw en Techniek.

Dankzij de koel witte kleur van 4000K wordt alles veel beter zichtbaar in de parkeergarage. Deels als gevolg van het gebruik van het LEDVANCE Connected-systeem, brandt de verlichting niet constant op 100% helderheid zonder dat dat daadwerkelijk nodig is. De parkeergarage is immers 24 uur per dag open.

Lichtmanagement gemakkelijk gemaakt in parkeergarages Lichtmanagement gemakkelijk gemaakt in parkeergarages Lichtmanagement gemakkelijk gemaakt in parkeergarages Lichtmanagement gemakkelijk gemaakt in parkeergarages Lichtmanagement gemakkelijk gemaakt in parkeergarages

Opdrachtgever

BAM Bouw en Techniek

Gebruikte armaturen

OSRAM SubstiTUBE Connected G2 1500mm 840

LEDVANCE Damp Proof Housing 1500 1x

LEDVANCE Damp Proof Housing 1500 2x

LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor ST8 HighBay

LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor ST Low Bay

LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor Remote

Bedrijfsgegevens

LEDVANCE BENELUX BV

CYPRESBAAN 7
2908LT CAPELLE A/D IJSSEL

t: + 31(0) 10 750 1414
w: WWW.BENELUX.LEDVANCE.COM

 

 

G-PM8QG98C1Q