Zoek naar:

Een project van: LIGHTRONICS BV

Hoeksche Waard kiest voor design van de CEDER

Een duurzaam armatuur dat met een onderscheidend design een positieve bijdrage levert aan de uitstraling van de openbare ruimte. Dat was voor de gemeente Hoeksche Waard een belangrijke eis in de zoektocht naar nieuwe verlichting rond het gemeentehuis. De keus viel op het CEDER-armatuur van Lightronics.

“De oude armaturen rond het gemeentehuis in Maasdam waren aan vervanging toe”, zegt Nico Baan, werkvoorbereider / beheerder bij de gemeente Hoeksche Waard. “Dat moment hebben we aangegrepen om een armatuur te zoeken met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling, passend bij het karakter van deze omgeving. In het CEDER-armatuur hebben we dat gevonden.”

Vertrouwd lichtbeeld, betere uitstraling

De CEDER-armaturen zijn toegepast aan de voorzijde van het gemeentehuis en de naastgelegen vijver, die ook voor recreatieve doeleinden wordt gebruikt, zoals sportvissen. Baan: “We hebben gekozen voor de variant A3-Night, met een heldere lichtkap met opticaschaal. Dat geeft een comfortabel lichtbeeld, net zoals de armaturen die we hebben vervangen. Daardoor is het lichtbeeld hetzelfde gebleven, maar is de uitstraling erop vooruitgegaan. We gaan de CEDER op meer plekken toepassen, waar het iets toevoegt aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Voordeel van de CEDER is dat het armatuur meerdere uitvoeringen heeft, zowel voor het lichtbeeld als de kleur van de bovenkap. Zo kun je per locatie de variant kiezen die het best past.”

Duurzaam armatuur

Hoewel het design de belangrijkste reden was om voor de CEDER te kiezen, spreekt ook het circulaire ontwerp van het armatuur de gemeente Hoeksche Waard aan. Het ontwerp van de CEDER biedt optimale mogelijkheden om de levensduur te verlengen. Zo kan de LED-unit snel en zonder speciaal gereedschap worden uitgewisseld. Daardoor kan de nieuwste lichttechniek eenvoudig worden geïntegreerd en blijft het armatuur up-to-date. We minimaliseren het gebruik van grondstoffen, maximaliseren hergebruik van onderdelen en maken hoogwaardige recycling mogelijk. De flens kan na de levensduur van het armatuur worden gerecycled en gebruikt worden als basismateriaal voor bijvoorbeeld een nieuwe lichtmast. De aluminium delen hebben een anodiseringslaag gekregen zodat deze in de toekomst zonder extra zuiveringsbehandeling kunnen worden gerecycled.

Hoeksche Waard kiest voor design van de CEDER Hoeksche Waard kiest voor design van de CEDER Hoeksche Waard kiest voor design van de CEDER Hoeksche Waard kiest voor design van de CEDER Hoeksche Waard kiest voor design van de CEDER

Opdrachtgever

Gemeente Hoeksche Waard

Lichtontwerper

Lightronics BV

Gebruikte armaturen

CEDER A3-Night

Bedrijfsgegevens

LIGHTRONICS BV

Spuiweg 19
5145 NE  WAALWIJK

t: +31 (0)416- 56 86 00
w: lightronics.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q