Zoek naar:

Een project van: DE NOOD B.V.

Heemraadsbrug

In oude luister hersteld, maar wel met moderne ledtechniek

 

Op de Heemraadsbrug in Rotterdam branden vier bijzondere replica's van bruglantaarns die geproduceerd zijn in de werkplaats van DE NOOD in Middelburg. In oude luister hersteld, maar wel met moderne ledtechniek.

Op initiatief van een buurtbewoner en dankzij het vakwerk van onder andere de koperslager en de smid van DE NOOD, prijken er sinds donderdagavond 13 september vier gloednieuwe replica's van historische lantaarns in de wijk Delfshaven. En dat na 73 jaar afwezigheid.

De lantaarns zijn eind jaren dertig voor het laatst op de brug gezien en daarna spoorloos verdwenen. Zoektochten leverden alleen oude bouwtekeningen op. De tevreden initiatiefnemer Martin Pot heeft twaalf jaar gestreden voor de terugkomst van de lampen.

Een jaar werk
Aan de hand van de oude bouwtekeningen heeft DE NOOD nieuwe bouw- en werktekeningen gemaakt. De eigen smid en koperslager zijn vervolgens circa een jaar bezig geweest met het produceren van de speciale verlichting. De koperslager heeft zich bezig gehouden met de koperen armaturen, die volledig met de hand gemaakt zijn, geklonken en gesoldeerd. De smid heeft zich gedurende een jaar over de masten gebogen, die volledig ambachtelijk met de hand zijn gesmeed.

 

Heemraadsbrug Heemraadsbrug Heemraadsbrug Heemraadsbrug Heemraadsbrug

Op 13 september 2012 is de verlichting officieel onthuld.

 

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Bedrijfsgegevens

DE NOOD B.V.

Arnesteinweg 38
4338PD MIDDELBURG

t: 0118-657585
f: 0118-657580
w: denood.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q